ZELENI ŠKRAT ARIEL

V otroški domišljiji še zmeraj domujejo pravljična bitja: zaklete princeske in pogumni kraljeviči, krvoločni zmaji in osorni velikani, ljubke vile in poredni škratje … Nemara zlasti škratje, saj so otroški naravi najbližji. Ta ljubezniva bitjeca je vključila v svoj novi avtorski projekt tudi Melita Osojnik, ki se tokrat predstavlja s kaseto otroških pesmi Zeleni škrat Ariel.

 

 1. Zeleni škrat Ariel

 2. Bratec

 3. Dva

 4. Moj lešnik

 5. Vesolje

 6. Čevlji grejo na sprehod

 7. Jokica

 8. Sestre velikanke

 9. Danes sem veter

10. Veverica

 

Besedila so prispevale pesnice, ki pišejo (tudi) za otroke in objavljajo predvsem v Cicibanu, uglasbil pa jih je multiinstrumentalist Blaž Jurjevčič. Melodije so kljub lepi spevnosti zgrajene tako, da terjajo od poslušalcev več pozornosti, kot jo zahteva povprečna tovrstna ponudba. Ritmi so zelo raznoliki in prav takšen je značaj pesmi: ene so razposajene in igrive, druge so razmišljujoče in zasanjane. Melitina interpretacija je sveža, razgibana, barvita in – kar redko uspe odraslim pevkam, ki pojejo za otroke – povsem prepričljiva. Zvočna slika je sodobna: akustika se druži z elektriko, efektov je toliko, da jih ni preveč. Vokalni in instrumentalni deli se tako povezujejo in prepletajo, da ponekod prehajajo v pravi šanson.

 

Razveseljivo in osvežujoče. Namenjeno tako kot vsaka dobra pravljica tudi odraslim, željnim pristnega glasbenega užitka.

 

Kaseta ja izšla v samozaložbi. Besedila so izpod peres Neže Maurer, Zvezdane Majhen, Ksenje Šoster Olmer, Anje Štefan in Bine Štampe Žmavc. Blaž Jurjevčič ni le skladatelj, ampak tudi avtor celotne instrumentalne spremljave in vseh aranžmajev. Škratu Arielu je za naslovnico kasete vdihnila novo življenje slikarka Mojca Cerjak. Izid kasete je podprlo podjetje Ariel.

 

—Klarisa M. Jovanovič, povzetek ocene, Otrok in družina 12/1995

Pesmice

Pravljice

Glasbene delavnice

2004 MELITINE USPAVANKE

2004 ZLATA ROŽA

2002 PESMICE ZA MALČKE

2001 EN KOVAČ KONJA KUJE

2000 SONCE ČEZ HRIBČEK GRE

1999 MARKO SKAČE

1999 TAKE MAČJE, TAKE MIŠJE..PESMI ZA OTROKE

osojnik.melita@gmail.com

Melita Osojnik

Poklukarjeva 2

1000 Ljubljana

 

041 543 647

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.